facebooktwittertwittertwittertwitter
triangle
triangle
triangle

Кейтерінг. Що важливо знати?

Сфера обслуговування – динамічна галузь українського ринку. Особливо це розвиток видно в індустрії громадського харчування. Клієнти стали більш вимогливі до якості обслуговування, так як є з чого вибрати, кількість ресторанів, пабів, кафе та кав’ярень зростає в геометричній прогресії. Кожне знову відкрився, прагне здивувати, запропонувати що-то краще, цікаву кухню, незвичайний інтер’єр, бонуси і знижки. З розвитком ресторанного бізнесу в Україні прийшов і західний тренд – кейтеринг.

Кейтерінг. Що важливо знати?

Дослівно кейтеринг перекладається як постачання провізії, але по суті це виїзне обслуговування в будь-якому місці зазначеному клієнтом, будь то приміщення, або поляна, катер або конференц зал, берег озера або офіс. Слід зазначити, що кейтеринг досить складна послуга, тому далеко не всі ресторани пропонують таке обслуговування, а часто цим видом діяльності займаються окремі професійні компанії. Ключем до надання якісної послуги є персонал. І тут важливо відзначити кілька моментів:

  • По-перше, правильно обраний кухар – половина справи, адже не кожен погодиться працювати в польових умовах і поза професійної кухні. Крім того, швидкість, оперативність і можливість швидко адаптуватися до різних умов – необхідні якості такого співробітника.
  • По – друге завдання для офіціантів теж ускладнюється, немає звичних столиків, обстановки, велике скупчення людей, все це вимагає точності, акуратності і злагодженості в роботі.
  • По-третє, зовнішній вигляд персоналу, охайно одягнений, в однакову форму персонал якнайкраще підкреслює рівень організованого заходу.

Залежно від місця проведення, тематики, кількості гостей і бюджету кейтеринг поділяють на:

Стіл – фуршет. Такий вид обслуговування зазвичай вибирають, якщо необхідно прийняти багато гостей, якщо час або бюджет обмежені, якщо тематика заходу не має на увазі застілля.

Банкет. Сюди обов’язково входить розміщення гостей за столами, має на увазі приготування повного меню, від салатів і закусок до основних страв та десертів. Приготування страв зазвичай здійснюється на території замовника.

Виїзний бар. Назва говорить сама за себе, і зазвичай має на увазі наявність як мінімум одного бармена і легко збирається конструкції бару з барною стійкою або без для приготування різних коктейлів і напоїв.

Доставка обідів. По суті єдиний вид кейтерингу, де приготування страв відбувається заздалегідь на території кейтеринговій служби, і доставляється замовнику в спеціальній упаковці замовнику.

Кейтеринг – не тільки популярна послуга, але і дуже зручна, особливо для ділових заходів поза ресторанів і кафе. Які ж тут переваги?

  1. Організація заходу в будь-якому зручному для клієнта місці, якщо це звичайно не заборонено законом. Конференц зали, офіси, холи бізнес центрів, концертних залів, даху, тераси, пляжі і узбережжя, пікніки на природі, кейтеринг компанії працюють де завгодно.
  2. Швидкість організації заходу, згідно побажань замовника. Підготовка та обслуговування в певних обмежених часових рамках.
  3. Індивідуальне меню згідно уподобань, побажань і тематиці
  4. Оформлення столів, страв, сервіровка
  5. Відсутність необхідності проводити прибирання після заходу, кейтерінгова компанія подбати і про це.

З кожним роком послуги кейтерингу стають все більш і більш затребуваними в нашій країні. Вимоги до проведення заходів все зростають, і організаторам ділових зустрічей, конференцій, семінарів, церемоній нагородження також необхідно відповідати цим вимогам. Кава брейки, фуршети, банкети, давно вже віддаються на аутсорс кейтерингових агентствам, що не тільки економить час і витрати на самостійне приготування їжі і напоїв, а й підвищує привабливість заходи в очах відвідувачів.